2024-09-25 15.00-16.00

Webbinarium om regler för plattformsoperatörer inom resebranschen, enligt EU- förordning DAC7. Vi arrangerar ett informationstillfälle med Skatteverket 25 september. SRF-medlemmar är välkomna att anmäla sig redan nu via denna LÄNK.

Skatteverket kommer att informera om regler för plattformsoperatörer som började gälla vid ingången av 2023. Plattformsoperatör är den som via en digital plattform förmedlar bland annat uthyrning av fast egendom eller personliga tjänster. Med digital plattform menas exempelvis en webbplats eller en app, som gör det möjligt för säljare att direkt eller indirekt förmedla försäljningen.

För att informationen ska svara upp mot det ni undrar över ber vi att ni sänder era frågor i förväg till info@srf-org.se – senast den 26 augusti. Vi kommer sedan att vidarebefordra dem till Skatteverket och de blir till utgångspunkt för informationen.

Som förberedelse till seminariet kan det vara bra att få en övergripande bild av reglerna. Det enklaste är att läsa på Skatteverkets webbplats och titta på den film om reglerna som finns där. Informationen och filmen finns på sidan Plattformsekonomi | Skatteverket.

Seminariet hålls digitalt via Teams den 25 september klockan 15 – 16. Anmälan kan göras via denna LÄNK.