2023-10-26

Flygbolaget BRA har beviljats företagsrekonstruktion av Solna tingsrätt den 19 oktober. Nedanstående information har skickats ut till agenter den 23 oktober och kan även läsas HÄR

Ytterligare information till företagskunder samt FAQ finner ni i dessa dokument:
BRA information till företagskunder 2023-10-19

FAQ kunder 2023-10-19

– Företagsrekonstruktionen påverkar inte er som resebyrå eller våra gemensamma kunder. Den dagliga verksamheten fortsätter precis som vanligt och våra resenärer berörs ej av beslutet. Under torsdagen, i samband med att rekonstruktionsbeslutet offentliggjordes, drabbades vi dock av förseningar orsakade av fördröjd tankning. Det i sin tur berodde på en oförutsedd förlängd ledtid från leverantören att godkänna våra betalningar. Så fort situationen var löst kunde flygtrafiken återgå till det normala.

– Beslutet påverkar varken kunder, bokningar eller tidtabeller. Samtliga flygningar kommer att genomföras som planerat och aktuella bokningar fortsätter att gälla. Våra gemensamma processer kopplat till bokning och betalning är oförändrade.

– Resebyråer och kunder kan fortsätta att boka flyg med BRA. Det finns inga planer på att ställa in flygavgångar, tvärtom kommer flygtrafiken att fortgå precis som vanligt. Det går därför bra att boka framtida resor med oss på BRA.

– Under torsdagskvällen 19:e oktober beviljade Solna tingsrätt vår ansökan om företagsrekonstruktion. Det är ett kvitto på att tingsrätten bedömer att vi är ett livskraftigt bolag med goda förutsättningar för att lyckas med rekonstruktionen.

Vi kommer givetvis att hålla er uppdaterade under processens gång. På vår hemsida finns mer information för kunder att ta del av. Vid minsta fråga eller fundering är ni varmt välkomna att kontakta Camilla Brydolf på telefonnummer 070-606 13 39 eller via mail camilla.brydolf@flygbra.se.

Vi på BRA ser fram emot ett fortsatt fint samarbete!
Med vänliga hälsningar,
Sara Dahlqvist
Kommersiell chef
BRA