2021-06-15

SRF arrangerar ett medlemswebbinarium 23 juni med myndigheten DIGG, Tillväxtverket, Kammarkollegiet.
Regeringen har lagt fram ett antal förslag som planeras att tas av riksdagen den 23 juni. Det gäller bland annat stöd för kortidspermittering avseende juli – september 2021 samt en utökning av det så kallade researrangörslånet. Den 1 juli kommer det svenska covidbeviset att lanseras.

Datum och tid: onsdag 23 juni, kl. 11.00-12.00
Sändningen sker via Facebook  – via denna länk
Ett par dagar innan den 23 juni får du ett bekräftelsemejl med information om hur du ansluter mötet. Vi ber er skicka in frågor på förhand och då gärna senast den 18 juni till info@srf-org.se

Programpunkter:

 • DIGG
  Det svenska covidbeviset kommer att lanseras den 1 juli. Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, informerar om hur det kommer att fungera att skaffa sig ett bevis och om hur användningen vid resande kan tänkas bli.
  Presentatör: Mats Snäll, leveransområdeschef, DIGG
 • Tillväxtverket
  Regeringen har föreslagit att stödet för korttidspermittering förlängs från juli till och med september 2021. I samband med detta är det en del nyheter. Tillväxtverket kommer på seminariet att presentera dessa samt att informera om den kommande avstämning av stödet för december-september 2021.
  Presentatör: Pia Högset, samordnare på sekretariatet för korttidsstöd
 • Kammarkollegiet
  Regeringen föreslår också att researrangörslånet utökas till att även omfatta paketresearrangemang som ställdes in under förra året men som resulterade i en ombokning till 2021 som nu också ställts/ställs in. Kammarkollegiet informerar övergripande om de förväntade förutsättningarna för detta lån samt hur man går tillväga.
  Presentatör: Fabian Österman, chef administrativa enheten