2021-05-20

Välkommen till ”Unlocking the World of Travel”, den 26 maj, kl, 11.00-12.00 – ett europeiskt webbinarium i arrangemang av SRF i samarbete med ECTAA och ANTOR. Deltagare är turistministrar, europeiska ledare inom reseindustrin, EU-representanter med flera. Notera att seminariet sker via Facebook, hålls på engelska och är öppet för alla som jobbar med resor och turism. Anmälan sker via denna LÄNK.

Pandemin har resulterat i en aldrig tidigare skådad nedgång i den globala turistindustrin. Gränserna har stängts och hela länder har varit nedstängda. I de fall där gränserna varit öppna har det funnits strikta regler för inresa. Dessa har varit i form av intyg om negativt PCR test, krav på test vid ankomst och/eller krav på karantän.

När nu vaccinationerna rullas ut finns det hopp för att rese- och turistnäringen ska kunna återgå till mer normala rutiner. Ett vaccinationspass kommer definitivt att underlätta den fria rörligheten inte bara i Europa utan även i andra delar av världen. Det är dock fortfarande mycket viktigt att alla förordningar eller krav för att komma in i länder är konsekventa, förutsägbara och proportionerliga.

Datum och tid: onsdag 26 maj, kl. 11.00-12.00
Anmälningslänk – HÄR