transp
transp
transp
transp
transp
transp
transp transp
World Animal Protection

SRF stödjer World Animal Protections arbete för djurvänlig turism, och rekommenderar sina medlemmar att informera om problemen med underhållning med vilda djur. Detta är vanligt på många turistorter runt om i världen och innebär ett stort lidande för djuren. Djurattraktionerna är även starkt bidragande till efterfrågan på djur från det vilda, vilket leder till att många arter är utrotningshotade.

World Animal Protection är en djurskyddsorganisation som arbetar med frågan i Sverige och internationellt. Vilda djur som uppträder för turister lider av ett liv i fångenskap. Djuren tränas med plågsamma metoder och tvingas ofta till onaturliga rörelser som skadar dem. Djuren blir sjuka och stressade eftersom deras naturliga behov inte tillgodoses. Elefanter hålls kedjade och blir slagna för att få dem att lyda. Tigrar och krokodiler hålls drogade för att turister ska kunna fotograferas med dem. Delfiner, som i naturen simmar flera mil om dagen, får magsår av stress.

SRF stöder World Animal Protections uppmaning till resebranschen att undvika att marknadsföra sådana aktiviteter som innebär att vilda djur tas från det vilda och används i underhållningssyfte. Resenärer bör undvika aktiviteter och attraktioner som elefantridning, tigerparker och shower med späckhuggare och delfiner, och rekommenderas istället att uppleva djur i deras naturliga miljöer.

Vill du veta mer om World Animal Protection och deras arbete för global djurvälfärd kan du klicka på denna länk.

SRF 2015-03-09
transp
transp
transp
Postadress:
Box 55545
102 04 STOCKHOLM

Besöksadress:
Sturegatan 11
(hörnet av Karlavägen)
Telefon:
08-762 68 60

Telefax:
08-762 69 48

E-post:
info@srf-org.se

Organisationsnummer:
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, 802015-0358
Svenska Resebyråföreningens Service AB, 556416-0728

Styrelsens säte:
Stockholm
transp
transp