Hem / Fakta & juridik / EU-projekt: Hållbarhet

EU-projekt: Hållbarhet

SUSTOUR hållbarhetsprojekt: Ansökningsperioden öppen till 10 maj

Vad är SUSTOUR?
SUSTOUR är ett projekt som medfinansieras av Europeiska kommissionen under COSME-programmet. Målsättningen att hjälpa små- och medelstora resebyråer och researrangörer i deras hållbarhetsarbete.

Hur ansöker intresserade företag?
Ansökningsperioden är nu öppen och är ni intresserade av att delta i projektet ska ansökan inkomma senast 10 maj. Samtliga EU-länders reseföretag har möjlighet att ansöka och minimum 175 reseföretag kommer att erbjudas möjlighet att delta. Vilka dessa blir sker genom en urvalsprocess och företagen meddelas under juni månad.

Mer information samt ansökan hittar ni: HÄR

Mer om SUSTOUR:
Syftet är att öka kunskapen kring hållbarhet bland medlemsföretagen i de europeiska resebranschorganisationerna. Till exempel Travelife certifiering, carbon management, plasthantering och supply chain management.

Målsättningen är att minst 175 små- och medelstora resebyråer och researrangörer inom EU ska kunna delta i projektet. Konkret innebär det att ca 120 företag ska kunna genomgå en Travelife certifiering på ”Partner-nivå” och ca 60 företag på den högre ”Certified nivån”. För att kunna stötta certifieringsprocessen får deltagande reseföretag gratis support av utbildade Travelife coacher. Detta sker genom gruppcoaching och även enskilt.

Intresserade medlemsföretag kommer ges möjligheten att få gratis tillgång till Travelife’s webbplats med utbildningsmaterial, bästa praxis, riktlinjer etc.

Läs om SUSTOUR här. I mars hölls ett informationsseminarium om SUSTOUR och inspelningen kan ni ta del av HÄR.